Mancarica de sfecla rosie

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2010 | 8007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de sfecla rosie:

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.

Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.

Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.

Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie. 

Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

07.09.2010, 13:14

n-am mancat niciodata mancarica... imi place coapta si facuta salata... e de facut, ca-i sanatoasa...

Julie 1

07.09.2010, 21:34

Nici eu nu am pregatit niciodata sfecla asa, dar sigur am sa incerc ! Imi place!

Corinuta 1

08.09.2010, 00:39

IonelaIonixJuliemultumesc! Sa stiti ca-i foarte buna, imi pare rau ca nu am facut o poza si dupa ce am amestecat sfecla cu sosul care s-a colorat in roz, e super de efect!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta a la Dana